София, България, ЕС

  • Contact Time: Пн-Пк: 9.00-18.00

  • Phone Number: (+359) 897 933 921

Блог

Записването за шофьoрски курс става лично или чрез представител. Два пъти в месеца започва нова група според правилника на ДАИ. Това не пречи документи да се подават по всяко време от 9 00  до 18 00 часа в делник. Необходимо е да се представи копие на диплома от завършено минимум основно образование. Попълват се две декларации, които може да се изтеглят от тук. Необходима е снимка паспортен формат 3,5 см Х 4,5 см за учебния картон на кандидат-водача.

 Опреснителни часове за водачи, които имат нужда да си припомнят как се управлява автомобил. Някои дълго време не са шофирали поради различни причини. Това не е пречка. Упражненията с учебен автомобил и инструктор ще помогнат на всеки да възвърне уменията си. Предлагаме и кормуване с личен автомобил на клиента, при условие, че автомобилът е със ръчна механична паркинг спирачка.

 Времето за практическо обучение за всеки кандидат-водач не е едно и също. Това се определя от физическите възможности на всеки човек, които са различни. Независимо, че задължителните часове за кормуване са фиксирани /31 учебни часа/ за някои те са крайно недостатъчни. И тук трябва обективно да се подхожда към всеки и след вътрешния изпит по практика кандидатът да бъде сигурен дали е готов за изпит пред ДАИ или е необходимо да продължи обучението си. Решението всеки взима сам, независимо от мнението на инструктора. При неуспешен изпит по кормуване пред ДАИ трябва минимум да се кара 4 учебни часа допълнително.

Основната задача на обучението на кандидат-водачите при нас е изграждането на умения за безопасно и незастрашаващо управление на автомобила. За целта и в теоритичните и в практическите упражнения се обръща внимание и се набляга на безопасното и разумно поведение на пътя. Толерантността е едно от качествата, които винаги трябва да присъстват у всеки. След получаването на тъй-желаната шофьорска книжка повечето млади водачи веднага започват самостоятелно и доста често неразумно движение по пътищата. Това е неправилно. Първите опити за шофиране без инструктор трябва да бъдат в присъствието на друг водач с по- дълъг стаж зад волана. Когато този придружител се убеди в безопасността и уменията на новобранеца е редно да започне самостоятелното шофиране, а след това и правозването на пътници. Препоръчително е всеки нов водач да постави стикер от задната страна на автомобила си. 

Много важно при подготовката е кормуването по междуградски, скоростни градски и автомагистрали. При нас тези елементи са задължителни и се провеждат след като кандидат-водачът придобие до определена степен умения за управление на автомобила в градски условия. В обучението са включени всички видове паркиране на заден ход надясно и наляво. При необходимост тези упражнения са на полигон. Друга специална техника, която всички наши ученици усвояват е потеглянето по наклон нагоре. Курсът включва каране на фарове вечер по неосветени участъци. В зависимост от метеорологичните условия кормуване има и при намалена и затруднена видимост.

Теоретичното обучение се провежда в специална учебна зала с помощта на инструктор и множество нагледни материали. Използва се учебник с подробни обяснения и много примери. Нагледното решаване на изпитните въпроси подпомага за правилното научаване на отговорите и лесно усвояване на закона и прилагането му при движение. Самоподготовката е много важна при теоритичното обучение и не трябва да се пренебрегват самостоятелните занимания извън предвидените учебни часове.

shutterstock 9833917

За нас

Решили сте да запишете шофьорски курс. Прекрасно, но не знаете къде. Разпитвате познати, колеги и търсите подходящата школа за вас. Добре е да имате познат инструктор, защото най-важно е практическото обучение. Но при положение, че нямате такъв, търсите школа в близост до вас. Не винаги това е най-удачният избор, защото според местоположението се определя района на практическия изпит пред ДАИ, който се провежда в делничен ден между 10 и 16 часа. Ако движението е много натоварено, това ще ви затрудни допълнително на изпита.
Преди да се запишете разпитайте за всички подробности на предстоящия курс. Не винаги ви казват, например, че вътрешните изпити се заплащат допълнително, а при неуспех се таксуват отново.
Друга подробност е, че веднъж като се запишете в определена школа, не може да се местите без тяхно съгласие в друга. Но дори и да ви отпишат, със сигурност няма да си получите внесените пари.
Ако имате някакви съмнения не бързайте да се записвате и да предоставяте личните си данни. Потърсете други предложения. И най-важното е да не се подлъгвате по ниски и промоционални цени. Винаги питайте за крайната сума.
За въпроси и мнения 0897-933-921.

Flickr Photos

Новото от блога

29 Октомври 2022
22 Октомври 2022
22 Октомври 2022